Адрес

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 53

Телефон

0610/5 27 50

Поща

info-300618@edu.mon.bg

Spelling Bee

мар. 1, 2023

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4200 ученици на възраст до 14 години се състезават в 267 училища в страната  от 17  до 28 февруари 2023 г. Участниците се подготвят по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 13-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

На проведения училищен кръг на това традиционно за нашето училище състезание се явиха 18 ученици, подготвяни от учителите по английски език Боян Бостанджиев, Галя Ранкова и Наташа Нонова. Проведоха се 7 кръга. Думата pounce (нахвърлям седонесе победата на Томислав Дянков от 5а клас, а Винченцо Жеков от 7а клас остана втори. И двамата участници се класират на областния кръг на състезанието, което ще се проведе на 25.03.2023 г.

Всички участници получиха грамоти за участие и предметни награди с логото на състезанието. Вкусни и здравословни бисквити също зарадваха състезателите, осигурени от дарителя и приятел на  СУ „Бачо Киро“ г-жа Дияна Иванова.

Приключението Spelling Bee продължава!