Адрес

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 53

Телефон

0610/5 27 50

Поща

info-300618@edu.mon.bg

Заедно създаваме нашето бъдеще

ное. 8, 2023

,,Карнавал на приказните герои“ зарадва малки и големи за Националната седмица на детската книга. Той се проведе на 19 април, а събитието беше организирано от СУ ,,Бачо Киро“ в Павликени в  партньорство с НЧ ,,Батство-1884 г.“ – Павликени.

96 участници бяха облечени в костюми на любимите приказни герои  и дефилираха пред погледите на публиката в салона на читалището. С песни и танци те пресъздадоха моменти от любими приказки.

Предизвикателството е по проект ,,Заедно създаваме нашето бъдеще“, а в него взеха участие деца от ДГ ,,Слънце“, ДГ,, Вяра, Надежда, Любов“, ДГ ,,Осми март“, ДГ ,,Цветни мечти“- с. Върбовка, ученици от СУ,, Бачо Киро “ гр. Павликени и ОУ ,,Филип Тотю“- с. Върбовка.

Гости на карнавала бяха кметът на община Павликени-инж. Емануил Манолов, заместник-кметът инж. Албена Петрова, учители и ученици от  СУ ,,Трайко Симеонов“ в  Шумен и СУ ,,Паисий Хилендарски“ в гр. Върбица.

,,Карнавал на приказните герои“ се реализира по проект „Заедно създаваме нашето бъдеще!“ БС33.21-1-019/16.12.2022, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.