Адрес

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 53

Телефон

0610/5 27 50

Поща

info-300618@edu.mon.bg

Национално състезание по ИТ в гр. Благоевград 22-24.03.2024г.

мар. 27, 2024

🥉Цветан Цачев от 5 б клас – трето място в категория „Компютърно моделиране“ (5-7 кл.), за разработването на компютърна игра на тема „Спорт, музика и танци“ с ръководител г-жа Калина Колева.
🥉Куентин Бьоргер от 9а клас – трето място в категория „Самостоятелни компютърни приложения“ (8-12 кл.), за разработването на свой собствен език за програмиране, с ръководител г-н Димитър Димитров.
СУ „Бачо Киро “ гр. Павликени беше представено на състезанието от 11 ученици с общо 9 проекта, разработени в 5 направления. Четирима участници създадоха в рамките на състезателния ден интерактивни презентации и 3D модели по указания на журито. Два от проектите представиха идеи като уеб сайтове на тема „Рециклиране на дрехи втора употреба“ и „Изкуствен интелект“. Най-малките участници от 4 и 5 клас показаха интерактивни анимации под формата на игри и убедиха комисията, че владеят основите на програмирането във визуална среда.
Гордеем се с постиженията на нашите ученици, които заеха челни места в изключително силна конкуренция от страна на училища от цяла България!