Адрес

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 53

Телефон

0610/5 27 50

Поща

info-300618@edu.mon.bg

Ученик на СУ „Бачо Киро“ Павликени на ВТОРО място на Националната олимпиада по информационни технологии

апр. 29, 2024

Над 200 ученици и 100 преподаватели от 32 града в страната участваха във финалния кръг на 21-та Национална олимпиада по информационни технологии – НОИТ в периода 26-28.04.2024 г. в гр. Бургас.
Всички класирани участници се състезаваха в 7 направления и в 3 възрастови групи, като положиха тест и направиха публични защити на своите разработки. Оценките се поставяха от Национално жури, съставено от университетски преподаватели.
Националната олимпиада по информационни технологии се организира от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Регионално управление на образованието-Бургас, Община Бургас и домакина Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.
Куентин Бьоргер от 9 а клас достигна до финала със своя проект „Gera“ в направление „Софтуерни приложения „. Той получи висока оценка от журито и се класира на второ място, между 15 проекта в своята категория, под ръководството на г-жа Калина Колева. Очакваме публикуването и на финалното класиране, което се формира от сбора на точките, получени от теста и от защитата на проекта.