Адрес

ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 53

Телефон

0610/5 27 50

Поща

info-300618@edu.mon.bg

Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

май 13, 2024

На 27.04.2024 г. се проведе oбластният кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Училище – домакин за втора поредна година беше СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица. Участваха ОУ ‚Бачо Киро“ – Велико Търново и СУ „Бачо Киро“ – Павликени.

Състезанието се проведе в два етапа: отборно решаване на тест и практическа част. Всеки участник трябваше да премине с велосипед по трасе с различни по сложност елементи. Състезателите показаха изключителни умения за сръчност и прецизност, добро владеене на  управлението на велосипеда  и спазването на правилата за движение по пътищата. Децата проявиха спортсменски дух и създадоха нови приятелства. Доказаха, че познавайки и спазвайки правилата за движение, могат да бъдат отговорни граждани. Осъзнаха, че животът е ценен, и не е резервна част.

Състезанието се проведе на Лазаровден, чиято символика се свързва с вярата във възраждането на новия живот. Нашето училище участва  с два отбора, които бяха подготвени и ръководени от г-н Карол Каролов и г-н Свилен Павлов. В първа възрастова група (V – VII клас) класирането е както следва:

На първо място – СУ „Георги Измирлиев“, на второ – ОУ „Бачо Киро“ – Велико Търново и на трето място – СУ „Бачо Киро“ – Павликени.

Във втора възрастова група (VIII – X клас) призовото място отново е за СУ „Георги Измирлиев“, а второто за СУ „Бачо Киро“ – Павликени.