Търсене

Безопасност на движението по пътищата

Кампания

„Месец октомври – месец на пътна безопасност на територията на област Велико Търново“

Областна администрация – Велико Търново инициира кампания „Месец октомври – месец на пътна безопасност на територията на област Велико Търново“

Кампанията се провежда под патронажа на Областен управител на област Велико Търново. РУО – Велико Търново подкрепя кампанията и призова в периода 22 септември – 25 октомври 2021 година да се организират различни събития, свързани със спазване правилата за движение и безопасността на движение по пътищата.

Учениците от начален етап на СУ “ Бачо Киро “ :

участваха в училищен конкурс за рисунка под надслов „Знам и спазвам правилата за движение“ . Комисията по БДП , заедно с г-н Илко Костадинов, преподавател по Изобразително изкуство, класира три рисунки:

Екатерина Димитрова Бянова – I А клас

Ивайло Красимиров Кръстев – IА клас

Сияна Лъчезарова Видинска - IIIв клас

 Класираните рисунки са изпратени в РУО – В. Търново, където ще бъдат изложени в коридора на РУО. Рисунките на останалите участници са изложени в коридорите на малка сграда в нашето училище.

 

Учениците от V, VI и VII клас участваха в училищно състезание по Майсторско управление на велосипед „Движи се бързо, но безопасно“.

Кратък видеоклип е популяризиран на сайта на училището и изпратен в РУО – В. Търново.

 

 

 Б. Симеонова

 Председател на УК БДП

ИНИЦИАТИВА на ROADPOL

за намаляване на загиналите  при пътнотранспортни произшествия

Послание : „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата !“

ROADPOL   : 

Призоваваме всички участници в движението да преосмислят поведението си на пътя. 

Станете посланици на инициативата като подпишете

ОБЕЩАНИЕ

за спазване на правилата за движение по пътищата

Покажете как можете да намалите опасностите в пътния трафик и да увеличите собствената си безопасност, независимо дали пътувате с кола, мотоциклет, велосипед, електро-скутер или пеша.

Ако всеки направи малки промени в поведението си на пътя, за да намали собствения си риск и този на другите участници в движението, можем да постигнем много заедно.

За поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания по проект, целящ да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия.

Второто издание на  „Дни на безопасността на ROADPOL“ще се  проведе в периода 16.09.- 22.09.2021 г. , когато по традиция се провежда и  Европейската седмица на мобилността. Посланието на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата !“

В Република България кампанията ще се провежда под патронажа на г-н Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, и 21 септември е обявен за ден без загинали на пътя. Главен координатор на кампанията е Главна дирекция „Национална полиция“.

 

ROADPOL   : 

Призоваваме всички участници в движението да преосмислят поведението си на пътя. Бихме искали да ви покажем как можете да намалите опасностите в пътния трафик и да увеличите собствената си безопасност, независимо дали пътувате с кола, мотоциклет, велосипед, електро-скутер или пеша.

Ако всеки направи малки промени в поведението си на пътя, за да намали собствения си риск и този на другите участници в движението, можем да постигнем много заедно.

Какви са Дните за безопасност на ROADPOL

Целта на Дните за безопасност на ROADPOL (известен преди като проект EDWARD) е да се намали броят на жертвите от трафик, който е 70 на ден в цяла Европа, до нула поне за един ден.

КОЙ може да участва?

ВСЕКИ!

Силите на пътната полиция от нашите страни-членки на ROADPOL участват в тази кампания за пътна безопасност всяка година.

Дейностите варират в различните държави, но са съсредоточени върху прилагането и дават приоритет на пряката ангажираност и застъпничество за участниците в движението.

Приветстваме и насърчаваме всички държави (не само настоящите ни членове) да участват в кампанията на ROAPDOL Days of Safety, организирайки национални събития и дейности и споделяйки с нас резултатите от пътната безопасност.

С 1,35 милиона души, убити по световните пътища всяка година, постигането на пътна безопасност е глобално предизвикателство, което изисква универсална координация и сътрудничество.

Получаваме ценна подкрепа от Европейската комисия, която активно подкрепя проекта EDWARD от 2016 г. С нашето тясно и доверително сътрудничество бихме искали да укрепим безопасността по пътищата по европейските пътища заедно.

Училища, организации за пътна безопасност и много други ни подкрепят с по-големи и по-малки събития.

Но всички останали също могат да участват, като подпишат нашия залог за безопасност на движението и информират другите за Дните за безопасност на ROADPOL.

 

КОГА ще се състоят Дните за безопасност на ROADPOL?

Дните за безопасност на ROADPOL винаги  се провеждат по едно и също време с Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Така че е по-лесно да се запомни. Всеки може да организира свой собствен ROADPOL ден за безопасност в рамките на седмицата на кампанията.

След това се присъединете. Разпространете нашите съобщения . Направете залог за трафик за себе си. Говорете с членовете на вашето семейство, приятели, съседи и работни колеги за Дните за безопасност на ROADPOL и ги помолете да бъдат особено внимателни и внимателни към движението в този един ден.

Тогава ще постигнем: "Денят, в който никой не умира по европейските улици" .

На 09. юни  на новата площадка по БДП в СУ"Бачо Киро" III класове проведоха интерактивен урок на тема "Моят безопасен маршрут до училище". С голям интерес и много емоции третокласниците се включиха в ситуации за безопасно преминаване през кръстовище.

 

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com