Търсене

Новини

От 27.09.2021 г. до 01.10.2021 г. бе една много динамична и интересна седмица за учениците от начален етап на нашето училище. Това бе традиционната вече за нас седмица на грамотността. Тази година тя бе под надслов „Вълшебно приключение с огромно настроение“.

На първокласниците гостуваха родители и по-големи ученици, които им прочетоха своите любими приказки. Те пък от своя страна нарисуваха своя любим приказен герой.

Най-активни бяха учениците от 2. клас. Цяла седмица междучасията им бяха с книга в ръка. Надпреварваха се в състезанието „Най-добър четец“. Четоха с кака и батко. Представиха своите читателски дневници. Изработиха пъзел по любима приказка. Нарисуваха своята любима дума. Гостуваха на първокласниците и им четоха вълшебни приказки. Правиха тест четене с разбиране. И за финал се включиха в играта „Нещотърсачи“.

Третокласниците от своя страна представиха своята любима приказка и своя любим приказен герой. Четоха на първокласниците. Междучасията във вторник посветиха също на четенето. А накрая се състезаваха в „Аз съм грамотен, пиша четливо, красиво и правилно“.

Учениците от 4. клас представиха своите читателски дневници. Изработиха табло за Иван Вазов. Четоха изразително стихотворения за родината. Състезаваха се в „Чета и пиша вярно“ и в „Пиша грамотно“.

Това бе една седмица изпълнена с много положителни емоции, но и седмица, която показа колко много обичат да четат малките бачокировци.

От тяхно име благодарим на всички, които помогнаха приключението да се случи и  обещаваме, че ще продължаваме да четем, защото както казва нашият любим Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“.

Към галерията

От 27.09.2021 г.  до 01.10.2021 г. при учениците от начален етап в  СУ „Бачо Киро“ – Павликени се проведе Седмица на грамотността под надслов „Вълшебно приключение с огромно настроение“.

      Учениците от II“в“ клас се включиха в нея като представиха „Моят читателски дневник“. Споделиха колко много и интересни книги са прочели през лятото. Разгледаха и красивите илюстрации към тях в читателските дневници. С голямо желание също участваха в инициативата „Междучасие с книга в ръка!“.

Вълнуващо за второкласниците беше гостуването на по-големи ученици от нашето училище. Те  прочетоха на малките ученици стихотворения от книжката „Карнавал в гората“ от Леда Милева. Зададоха им интересни гатанки.

 Изготвил: Ж. Харизанова- кл. ръководител на II“в“ клас

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com