Търсене

Новини

За седма  поредна година Сдружение „УСМИВКА“   с подкрепата на  Община Бургас  организира Национален конкурс на тема „Най-усмихнат  клас на България 2020 – заедно срещу КОВИД 19“ – да кажем СТОП на заразата със Сдружение „УСМИВКА“. Конкурсът  се проведе  в 6  категории .

Целта му  бе една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище , едно училище, където всеки ученик и всеки учител се чувстват  добре . Повече сплотеност, подкрепа и уважение през  учебната 2020/2021 година,  въпреки сложната обстановка, въпреки трудностите, които съпътстват учители и ученици  свързани с пандемията от КОВИД 19.

Всички участници в конкурса показаха на България , че „Усмивката прави силата!“

Тази година  в него  участваха повече от  960 снимки. Над 600 класа от цяла България казаха ДА на Усмивката -  Не на заразата  в училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2020 в България.

В категорията „Най-усмихнати първолаци“ наши посланици бяха учениците от 1 а клас, за което получиха грамота и сертификат за участие от г-жа Митка Георгиева      -   Председател на УС на СНЦ „УСМИВКА“ – Бургас с пожелание за крепко здраве,  слънчеви усмивки и успех в усвояване на знанието.

Макар и с малко закъснение първият благотворителен календар на неправителствената организация „Ангели за България“ е готов и е пуснат в продажба във Великобритания. Това е календар, направен с много любов от българчета, пръснати по света.

Чрез своите рисунки на тема „Моят любим сезон“, ученици от 1а клас на нашето училище също се включиха в създаването му. Три от творбите в него са на Симона Георгиева, Анна-Мария Енчева и Божидара Сашева.

Малките бачокировчета показаха не само колко добри художници са, а и че са добри деца с големи сърца.

В знак на благодарност от „Ангели за България“ изпратиха грамоти на всички тях.

Със събраната сума от продажбите на календарите, ще бъдат подпомогнати нуждаещи се българи, както и деца, живеещи в домове от семеен тип в България.

 

Анна-Мария Енчева

Божидара Сашева

Деница Христова

Денислав Асенов

 

Радостина Събева

Симона Георгиева

 

 

Часовете по физическо възпитание и спорт в първи клас могат да бъдат интересни, забавни и резултатни дори по време на дистанционното обучение, особено когато са съчетани с изобразително изкуство. Това го доказват рисунките на учениците от 1 а клас на нашето училище на тема „Моят любим спорт“, нарисувани в часовете по спортни дейности на г-н Никола Николов.

 

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

 

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com