Търсене

 

Десето юбилейно издание на състезанието правопис на английски език Spelling Bee в  СУ „Бачо Киро“

На 02.03.2020 г. се проведе училищния кръг на Националното състезание по правопис на английски език – Bulgarian National English Spelling Bee. Състезанието се организира за десета поредна година с помощта на Фондация „Корпус за образование и развитие -  COR PLUS“. То се осъществява в партньорство с  Фондация “Америка за България“ , посолството на САЩ, Британски Съвет и Министерство на Образованието и Науката.

В състезанието участваха ученици от II до VII клас, които трябваше да научат правописа и значението  на 500 английски думи, подпомагани от учителите по английски език Галя Ранкова, Наташа Нонова и Красимира Генкова. Подготовката на 23-мата участници започна през ноември, а учениците демонстрираха своите знания следобеда  на самия състезателен ден. Всички ученици бяха развълнувани и решени да дадат най-доброто от себе си. Представянето на страхотните ученици, участващи за пръв път, заслужава адмирации!

Диктор беше преподавателят по английски език с най-голям опит в училище г-жа Красимира Генкова. Присъстваха директорът на училището Петя Неделчева, ПДАД – Ивелина Цветкова, родители на участниците, учители и ученици. Специален гост беше дългогодишният дарител на училището Дияна Иванова, осигурила торта на участниците.

В проведените 9 кръга първо място зае Даниел Дечев от VIIа клас с правилно спелуване на думата disdain, който е бил училищен вицешампион два пъти, а Александър Начев от VI б клас се класира втори. Те ще участват в областния кръг в гр. В. Търново на 28.03.2020 г.

Всички състезатели получиха сертификат за участие, сувенир с логото на състезанието, а на победителите бяха връчени и синя розета за първо място и жълта– за второто.

Директорът на училището поздрави състезателите за положения труд и демонстрираните знания. Родителите, които споделиха вълненията на трудолюбивите пчелички,  изразиха задоволство от наблюдаваното и съпреживяното.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години ще се  състезават в 299 училища в страната  от 22 февруари  до 2 март 2020 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 10 година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Приключението Spelling Bee Продължава!

Към галерията

 

 

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com