Търсене

От 27.09.2021 г. до 01.10.2021 г. бе една много динамична и интересна седмица за учениците от начален етап на нашето училище. Това бе традиционната вече за нас седмица на грамотността. Тази година тя бе под надслов „Вълшебно приключение с огромно настроение“.

На първокласниците гостуваха родители и по-големи ученици, които им прочетоха своите любими приказки. Те пък от своя страна нарисуваха своя любим приказен герой.

Най-активни бяха учениците от 2. клас. Цяла седмица междучасията им бяха с книга в ръка. Надпреварваха се в състезанието „Най-добър четец“. Четоха с кака и батко. Представиха своите читателски дневници. Изработиха пъзел по любима приказка. Нарисуваха своята любима дума. Гостуваха на първокласниците и им четоха вълшебни приказки. Правиха тест четене с разбиране. И за финал се включиха в играта „Нещотърсачи“.

Третокласниците от своя страна представиха своята любима приказка и своя любим приказен герой. Четоха на първокласниците. Междучасията във вторник посветиха също на четенето. А накрая се състезаваха в „Аз съм грамотен, пиша четливо, красиво и правилно“.

Учениците от 4. клас представиха своите читателски дневници. Изработиха табло за Иван Вазов. Четоха изразително стихотворения за родината. Състезаваха се в „Чета и пиша вярно“ и в „Пиша грамотно“.

Това бе една седмица изпълнена с много положителни емоции, но и седмица, която показа колко много обичат да четат малките бачокировци.

От тяхно име благодарим на всички, които помогнаха приключението да се случи и  обещаваме, че ще продължаваме да четем, защото както казва нашият любим Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“.

Към галерията

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com