Търсене

Сещате ли се за състезание, участието в което развива мисленето, спомага за повишаване на знанията в конкурентна среда и изисква усилена подготовка? Не? А ако получите като жокери още, че ученето е забавно, подобрява се комуникацията на английски език с връстници и се изисква кураж и ентусиазъм? Да! Това е състезанието по правопис на английски език Spelling Bee, националният финал на което се проведе на 16.04.2022 г. в гр. София в аудитория „Уитакър“ на Американски Колеж.

Средно училище „Бачо Киро“ гр. Павликени имаше своя достоен финалист – Димитър Николаев Георгиев, който стана първи на регионалния кръг в гр. Ловеч на 26 март. Състезанието, което се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюс“ в партньорство с Фондация „Америка за България“ и с подкрепата на Посолство на САЩ в България и Министерство на образованието и науката, бе открито с музикален поздрав – акапелно изпълнение на ученици от Американския Колеж. 

Участниците бяха поздравени от представители на партньорските организации, последва представянето на 24-те финалисти и започна първият етап от 8 кръга, в който участниците спелуват (изговарят буква по буква) думи от списъка с 800 думи. Димитър Георгиев, който се състезаваше с номер 16, се справи блестящо в този етап и премина във втория етап на състезанието от 6 кръга, в който се дава дума от списъка на български език, превежда се и се спелува. Отново нашият шампион демонстрира солидни знания и премина в третия етап, в който се спелуват непознати думи, които не са от списъка. Така той е седми от 24 участници, но всички те са победители, най-добрите в правописа в цяла България! Поздравления за всички участници, техните учители, както и на шампиона – Теодор Хаджиев от с. Марково, и на заелата второ място Надежда Николова от гр. Сливен!

Купите, грамотите и наградите за участниците бяха връчени от представител на Посолство на САЩ и на партньорите от „Америка за България“. Всички участници на финала очакват с нетърпение езиковия лагер през месец юли, по време на който ще се опознаят още по-добре, ще учат и ще се забавляват!

Приключението Spelling Bee продължава!

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com