Търсене

На 26 и 27 април в гр. София се проведе Първата национална конференция за ученици, студенти и докторанти “Информационни технологии и автоматика 2022”, организирана от Химикотехнологичен и металургичен университет – гр. София, катедра „Автоматизация на производството“ 

 

Учениците от XIб клас на СУ „Бачо Киро“ - Габриел Гърбов, Ина Хавова и Виктория Божкова, под ръководството на учителите Николай Христов - учител по информационни технологии и Галина Радкова – ръководител на направление ИКТ, представиха своя проект “Локализация на земеделски ресурси”. Основната идея на проекта е да подпомогне малките земеделски стопанства с информация за отглеждане на различни култури спрямо географския регион. Учениците изложиха своята визия за интелигентно земеделие и споделена икономика, защитиха идеята си и успяха да обменят полезен опит с останалите участници.  

На конференцията бяха представени доклади, свързани с изкуствения интелект, роботиката и умните домове. Всеки един от екипите имаше за цел да покаже използването на различни технологии в ежедневието, чрез които да подобрим начина си на живот. Успешното участие в тази изява мотивира нашия екип да участва и в други инициативи на ХТМУ и постави началото на ново партньорство.

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com