Търсене

Иновативно училище

Национална програма „Иновации в действие“ дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища-партньори от цялата страна.

Основната цел на програмата е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците и учителите посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност на учениците и педагозите.

Нашето училище е бенефициент по НП „Иновации в действие“.

Партньори по програмата са СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Самоков.

Дейностите по програмата включват:

  • Обмен на иновационни практики (мобилности) – споделяне на опит на място между училищата – 13.04.2022 г.  – 15.04.2022 г. – 8 учители и 4 ученици от СУ „Бачо Киро“, гр. Павликени и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Самоков ще наблюдават иновациите в СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков;
  • Обмен на иновационни практики (мобилности) – споделяне на опит на място между училищата – 03.05.2022 г. – 05.05.2022 г.  – 8 учители и 8 ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Самоков и СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков ще наблюдават иновациите в СУ „Бачо Киро“ – гр. Павликени;
  • Създаване на брошура, презентация, статия на дейностите.

Презентация

На 04 и 05 май Средно училище "Бачо Киро" - град Павликени беше домакин на среща по Национална програма "Иновации в действие", която дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища - партньори от цялата страна. Основната цел на програмата е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците и учителите посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване на употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност на учениците и педагозите.  

Срещата в град Павликени премина под мотото "Аз искам, аз мога, аз ще го направя". Гости бяха директорите на иновативно Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Самоков и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Самоков, както и учители и ученици от двете училища. Партньорите от Самоков бяха посрещнати от госпожа Петя Неделчева - директор на СУ "Бачо Киро" - град Павликени. Домакините - учители и ученици, очароваха гостите с подготвената музикална програма, в която участие взеха танцов мажоретен състав с ръководител Галя Георгиева, вокална група „Магия“ с ръководители Искра Русатова и Боряна Върбанова. Екипът на СУ "Бачо Киро" представи иновацията "Дизайн шампиони" с ученици от начален етап, Team teaching урок на тема "Дроби" с ученици от Vв клас, както и проектно-базиран урок на тема "Какво знаем и не знаем за картофа?" с ученици от VII клас. Репортерите от Клуб "Интернет телевизия" към училището подготвиха обзорно предаване за срещата, което ще бъде излъчено през следващата седмица. 

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

Партньори на

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com